News

PROJECTE MOSQUITO ALERT

L’alumnat de Cultura Científica de 1r de batxillerat està participant en el programa Mosquito Alert.

Mosquito Alert és un projecte de ciència ciutadana cooperatiu i sense ànim de lucre coordinat per diferents centres públics d’investigació científica com el CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals), l’ICREA (Institución Catalana de Investigación y Estudios Avanzados) i el CEAB-CSIC (Centro de Estudios Avanzados de Blanes).

L’objectiu del projecte és lluitar contra l’expansió del moscard tigre i el de la febre groga, ja que són dos espècies de moscard invasores que poden transmetre malalties globals com el Zika i el Dengue.

En el programa, els alumnes de Cultura Científica han rebut la visita d’especialistes d’aquest projecte on han pogut conèixer com és el moscard tigre, quins són el punts més importants de la seua biologia i han observat a través de lupes diferents mostres de moscard tigre en els seus estats de metamorfosi (ou, larva, pupa i adult).

El següent pas en la seua investigació serà recórrer el municipi i detectar quins són els punts on el moscard es desenvoluparà amb més facilitat i que hauran de ser controlats per ciutadans i administracions.

Una de les eines més importants del projecte són les noves tecnologies i l’alumnat utilitzarà una app en els seus telèfons mòbils on podran notificar i enviar tota la informació recollida als científics experts. Aquesta informació complementarà el seu treball científic i permetrà als experts controlar l’expansió del moscard a Espanya i especialment a l’illa d’Eivissa.